Het management na het zaaien heeft heel veel invloed op het slagen van de klaver. Zo is er voldoende licht nodig in de zode bij de jong gezaaide klaver. Daarnaast moet er voldoende vocht beschikbaar zijn voor de kiemplantjes. Als de mogelijkheid er is, kun je het doorgezaaide perceel beregenen. Ook luidt het advies om de eerste twee weide- of maaisnedes na het doorzaaien geen stikstofkunstmest toe te dienen.
Jonge klaver kan slecht tegen zware snedes. Om de klaverplantjes de kans te geven om zich te ontwikkelen is het beter om de eerste snedes wat vaker te beweiden of lichtere snedes te oogsten. Het beste is al om na 10 dagen na doorzaaien te weiden, aldus Niehof.
Hij raadt verder aan om alleen witte klaver door te zaaien. „Rode klaver is meer geschikt voor het herinzaaien van maaiweides. Kies bij doorzaaien voor het klavermengsel Quartet om de slagingskans te vergroten. Quartet is een mengsel met de beste klavers van de Nederlandse rassenlijst. De klavers hebben verschillende bladgroottes en garanderen productiviteit, smakelijkheid, stikstofbinding en persistentie.
Klaver alleen zaaien is lastig omdat de zaaihoeveelheid klein is. Daarom adviseren we om de klaver te combineren met bijvoorbeeld een beetje graszaad (1 op 1, maximaal 7,5 kilo klaver) om een goede verdeling te krijgen per hectare. De zaaidiepte is over het algemeen ondiep, 0,5 tot 1 centimeter.