Barenbrug introduceert GreenEarth-label

Een duurzamer gebruik en beheer van gras. Dat is wat Barenbrug beoogt met het label GreenEarth.

Economisch en ecologisch verantwoord gebruik en beheer van gras heeft al jaren een prominente plek binnen de bedrijfsvoering van Barenbrug. Sterker nog: een grasplant staat zelfs garant voor duurzaamheid. Het haalt CO2 uit de lucht en geeft hiervoor in de plaats zuurstof terug. Per dag kan een sportveld 400 kg CO2 vastleggen in de bodem. Samen met bos en algen behoort gras hiermee tot de top 3 van beste CO2-binders op aarde.

Met de introductie van het kwaliteitslabel GreenEarth wil Barenbrug een nog groener randje geven aan het gebruik en beheer van gras. Immers, het ene grasmengsel is het andere niet. Door het uitgebreide onderzoek op de researchafdeling en jarenlange expertise, weet Barenbrug als geen ander welke grasrassen en -mengsels een nog hogere bijdrage kunnen leveren aan duurzaam gebruik en beheer.

Vijf uitgangspunten
Binnen GreenEarth heeft Barenbrug vijf concrete uitgangspunten benoemd waaraan grasmengsels moeten voldoen om voor het kwaliteitslabel in aanmerking te komen. Het betreft: verantwoord en minder gebruik van water, meststoffen, herbiciden, pesticiden én minder frequent maaien. Alleen graszaadmengsels die één of meerdere van deze eigenschappen bezitten, komen in aanmerking voor het GreenEarth-label. Het kwaliteitslabel komt beschikbaar voor mengsels van sportvelden, golfbanen, openbaar groen, wegbermen en particuliere tuinen. Alle graszaadmengsels en grasrassen met dit nieuwe label zijn onafhankelijk beproefd. Barenbrug hoopt met de introductie van GreenEarth zijn steentje bij te dragen aan een groene aarde waarop ook generaties na ons kunnen blijven sporten en recreëren op natuurlijk gras.

 

Download de GreenEarth brochure in de bijlagen.